gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Charitativní akce Červená stužka

I letos se 1.prosince naši studenti zúčastnili světového dne boje proti AIDS. Mezinárodním symbolem informovanosti o problematice HIV a AIDS je
„Červená stužka“. Nošením červené stužky vyjadřuje člověk zájem a účast s těmi, kteří žijí s HIV, a také je symbolem naděje, že se najde nějaká vakcína a zlepší se podmínky HIV pozitivních. Nově se prodávaly i pohlednice s vánoční tematikou.

Cílem projektu bylo připomenout veřejnosti existenci AIDS, poskytnout základní
informace a zdůraznit nutnost zabránit dalšímu šíření této choroby u nás; u studentů upevnit znalosti o viru HIV a nemoci AIDS, také jim dát možnost tyto znalosti aktivně využít a tím přispět k tvorbě odpovídajících postojů.

Našim studentům se podařilo na tyto účely získat celkem 4 449 Kč, což je 2x více než minulý rok. Zaslouží si poděkování za snahu a účast v tomto projektu, neboť AIDS je stále ještě neporazitelnou chorobou a počet nakažených virem HIV bohužel pořád roste.

Projektu se jmenovitě zúčastnili tito studenti: Jan Bebčák a Jana Miholová (VI.A) a Aneta Bartoníková, Martina Kroutilová, Zuzana Holá a Jana Teuerová (V.B).
Taktéž děkujeme těm, kteří si zakoupili červenou stužku či pohlednici.

Ivana Frýdová

  • Publikováno: 12.12.2008

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba