gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Cesta kolem světa s projektem EDISON

Termín konání akce: 22.9.2014 - 26.9.2014

V posledním zářijovém týdnu naše škola již počtvrté přivítala stážisty programu AIESEC - EDISON. Tentokrát jsme procestovali Čínu, Gruzii, Indii, Egypt, Itálii, Španělsko a Maroko - alespoň prostřednictvím zajímavých a poutavých přednášek studentů ze zahraničí.

Ve Španělsku jsme se zastavili v krásné historické Granadě, v Maroku jsme se dozvěděli něco o mnohoženství, v Itálii jsme poznali vášnivou a nespoutanou duši tohoto národa, v Gruzii jsme se naučili psát své jméno gruzínštinou, v Indii jsme okusili vůni indických koření a Dálného východu, v Egyptě jsme se na chvíli stali součástí Egyptské revoluce proti tamější vládě a v Číně jsme zkoumali lidská práva této země.

Zahraniční stážisté nepřijeli obohatit jen nás o krásy a zvyky spojené s jejich zeměmi, ale i oni poznali naši kulturu. Díky hostitelským rodinám navštívili Dolní oblast Vítkovic a výstavu v pavilonu U6. Poslední večer pak patřil společenské zábavě. Všichni stážisté se zúčastnili tanečního kurzu s našimi studenty. Veselá a přátelská atmosféra je nenechala pouze postávat na balkónu, a proto se zapojili do tance, při kterém mnozí ukázali, co znamená jižanský temperament.

Budeme se těšit na další setkání s cizími kulturami!

PK AJ

  • Publikováno: 29.9.2014

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba