gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Celostátní přehlídka SOČ

Termín konání akce: 14.6.2019 - 16.6.2019

Ve dnech 14.–16. června 2019 se naši dva studenti septimy A – Vilém Honysz, Petra Plonková, a dnes již bývalá studentka 4. C Kateřina Kopecká – vydali na svou obhajobu práce SOČ v rámci celostátního kola, které letos probíhalo v Moravskoslezském kraji na Mendelově gymnáziu v Opavě.

Každý rok se do Středoškolské odborné činnosti přihlásí kolem 1500 prací, z nichž jsou v rámci jednotlivých kol vybrány jen ty nejlepší, takže do celostátního kola postoupí zhruba 300 prací rozdělených do 18 soutěžních oborů. Záštitu nad letošním 41. ročníkem soutěže SOČ převzala předsedkyně Akademie věd ČR v. v. i. prof. RNDr. Eva Zažímalová, CSc., práce hodnotilo 90 odborníků z mnoha institucí z celé České republiky. Kromě samotných obhajob se soutěžící mohli zúčastnit bohatého kulturního programu a exkurzí na zajímavá místa v okolí Opavy.

Naši studenti si vedli při svých obhajobách výborně a v konečném pořadí obsadila Kateřina Kopecká se svou prací Vliv transplantace mikrobioty bryofága na nebryofágní organismus v oboru biologie 6. místo, Vilém Honysz získal za svou práci Sociologický výzkum ve vnímání, používání a likvidaci plastových obalových materiálů, zejména jednorázových se zaměřením na společnost, soukromý sektor a vládní organizace 7. místo v oboru filozofie, politologie a ostatní humanitní a společenskovědní obory a Petra Plonková se umístila v oboru zemědělství, potravinářství, lesní a vodní hospodářství na 11. místě s prací Mykorhiza u čeledi Rutaceae.

Všem soutěžícím gratuluji a děkuji za vzornou reprezentaci školy.

Kateřina Trojek
 

  • Publikováno: 21.6.2019

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba