gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Celostátní přehlídka SOČ V Boskovicích

Termín konání akce: 16.6.2017

39. ročníku soutěže Středoškolské odborné činnosti se letos zúčastnilo 1 479 studentů středních škol a gymnázií, z nichž se 288 probojovalo do celostátního kola.

Záštitu nad letošním ročníkem SOČ převzali předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Jan Hamáček, místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., a předseda Akademie věd ČR prof. Ing. Jiří Drahoš, DrSc. Naši školu reprezentovala dvojice autorů Matěj Prokop a Jan Neubauer ze septimy B, kteří se svou prací ISIS a jeho dopady na dnešní svět obsadili v oboru filozofie, politologie a ostatní humanitní a společenskovědní obory krásné 8. místo.

Celostátní přehlídka SOČ byla slavnostně zahájena v pátek 16. června 2017 v Letním kině Boskovice. Sobotní den patřil studentům, kteří od časných ranních hodin obhajovali své práce před 5–6člennými porotami složenými z předních českých odborníků různých oborů. V odpoledním programu studenti prezentovali své práce prostřednictvím posterů. Zájemci z řad diváků se mohli seznámit se soutěžními pracemi (v podobě plakátů, modelů, výrobků, ale i 3D či zvukových ukázek) a jejich autoři jim byli k dispozici pro případné konzultace. V neděli dopoledne se účastníkům SOČ naskytla možnost navštívit Moravský kras, zámky Lysice, Rájec nad Svitavou či Boskovice, včetně prohlídky Židovského města. Nedělní odpoledne pak vyvrcholilo slavnostním vyhlášením výsledků.

Matějovi a Janovi blahopřejeme a děkujeme za výbornou reprezentaci školy.

                                                                             

                                                                            Mgr. Kateřina Trojek, školní koordinátor SOČ

  • Publikováno: 22.6.2017

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba