gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Celostátní přehlídka pěveckých sborů

Termín konání akce: 14.4.2012

Celostátní přehlídka pěveckých sborů Gymnasia Cantant – Brno 12.-14. dubna 2012

I letošní, osmnáctý ročník přehlídky sborů Gymnasia Cantant se velice vydařil. Náš sbor GOH se zúčastnil pouze jako host v kategorii B. Našimi "konkurenty" byli studenti z gymnázia v Karlových Varech, všechny ostatní pěvecké sbory se představily s povinnou skladbou a usilovaly o umístění v soutěžním pásmu.

Celostátní přehlídka byla výborně zorganizovaná, zpěváci ve čtvrtek zazpívali ve Dvoraně VUT, kde se navzájem představili. Pátek jsme strávili sledováním soutěže, náš sbor vystoupil se svým programem od 13.30 hodin. Divákům se naše vystoupení velmi líbilo, roztleskali jsme celý sál a pochvalu jsme dostali nejen za vhodný program, ale také za výbornou práci korepetitora Jeníka Škrobánka – studenta Wichterlova gymnázia v Porubě. Porota nám vytkla malý počet chlapců, proto se obracíme jménem celého sboru na studenty, kteří posílí tenorovou a basovou skupinu.

Odpoledne jsme navštívili klášter v Rajhradu s poutavým vyprávěním pana průvodce, poté nás autobusy odvezly do vinného sklípku, kde jsme se dozvěděli všechno o výrobě vína. Samozřejmě že studenti byli vyloučeni z ochutnávky, ale vůbec jim to nevadilo.

Večer jsme úplně zaplnili prostory klubu Fléda, v němž se představily dvě skvělé hudební skupiny, proběhl nácvik společné skladby a každý sbor mohl přednést jakoukoli píseň. Po krátké poradě jsme zvolili Nohavicovu píseň Ostrava černa – z našeho města se celostátního kola soutěže nezúčastnil žádný jiný sbor.

V den odjezdu přišlo na řadu vystoupení všech sborů pro brněnského primátora a slavnostní závěrečné vyhlášení výsledků soutěže v sále Josefa Dobrovského. Tímto jsme zakončili
náš třídenní výlet do Brna. Pak už následoval jen úspěšný návrat domů s pocitem, že patříme mezi nejlepší sbory ČR.

Adéla Sedláčková (sekunda A)
 

  • Publikováno: 23.4.2012

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba