gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Celoštátne kolo Turnaja mladých fyzikov (Bratislava)

Termín konání akce: 17.4.2018 - 20.4.2018

Ve dnech 17. - 20. dubna 2018 jsme se zúčastnili jako hostující tým z ČR slovenského celostátního kola Turnaje mladých fyziků v Bratislavě. Tato příležitost nám byla nabídnuta po absolvování českého regionálního kola, ve kterém jsme se stali úspěšnými řešiteli.

Náš společný výlet začal v úterý ráno na Svinovském nádraží, odkud jsme vyrazili směr Bratislava. Cesta nám velice rychle utekla, jelikož jsme se pilně věnovali vylepšování našich prezentací. Po příjezdu do Bratislavy jsme si udělali krátkou procházku po městě. Večer jsme se ubytovali v Institutu pro veřejnou správu.

V následujících dnech nás čekala turnajová soutěžní kola pořádaná v nedalekém centru IUVENTA. Protože jsme působili jako hostující tým, bylo hodnocení našich prací jen orientační (na mezinárodním kole by Slovenskou republiku nemohl reprezentovat český tým). Při absolvování jednotlivých fyzbojů jsme kromě bohatých zkušeností a zážitků načerpali i inspiraci do dalšího ročníku. Zároveň jsme si i rozšířili naši slovenskou slovní zásobu (především o slovo „šarapata“).

Poslední den jsme se z prostorů IUVENTy přesunuli do Primaciálního paláce (sídla primátora hlavního města Bratislavy), kde proběhlo finále a následné vyhlašování vítězů. Jako hostující tým jsme obdrželi účastnický list a pár věcných cen.

Závěrem bychom ještě jednou rádi poděkovali panu Šamajovi za podporu v rámci celé soutěže a Jednotě českých matematiků a fyziků za možnost získat cenné zkušenosti z oblasti fyziky a za finanční zajištění celé akce.

Za tým GOH N°1 Imrich Ormandy, 3.C


 

  • Publikováno: 24.4.2018

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba