gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

ČASOPIS BOJLER MÁ NEJKVALITNĚJŠÍ TITULNÍ STRÁNKU

ČASOPIS BOJLER MÁ NEJKVALITNĚJŠÍ TITULNÍ STRÁNKU
V pátek 27. 11. 2009 se v Brně uskutečnilo finále třetího ročníku soutěže o nejlepší školní časopis v ČR, vyhlašované Asociací středoškolských klubů České republiky. Do tohoto celostátního kola postoupil i náš časopis BOJLER, proto nemohla na místě chybět alespoň část redakce, reprezentovaná tentokrát Davidem Grantem, Martinou Kroutilovou, Veronikou Landovou a Hankou Slaninovou.

Nad celou akcí opatrovnicky dohlížel garant a občasný korektor BOJLERU Lukáš Bárta. Dopoledne plné workshopů, věnujících se např. žurnalistice či fotografování, završilo slavnostní vyhlašování výsledků. Právě zde zabodoval také náš školní časopis, když ukořistil cenu za nejlepší "titulku". Největší zásluhu na tomto "vavřínu" má právě Hanka Slaninová, talentovaná ilustrátorka, která BOJLERU od loňského roku vtiskla výrazně novou grafickou podobu a svými kresbami či výtvarnými kolážemi ošperkovala ji několik posledních čísel. V současné době uvažujeme o samostatné výstavě Hančiných výtvarných prací ve vestibulu gymnázia.

Na celostátním klání školních časopisů (letos v konkurenci více než osmdesáti redakcí) tak na sebe BOJLER upozornil již podruhé. Před dvěma lety si naši tvůrci odnášeli cenu na nejoriginálnější obsah, letos za nejzdařilejší titulní stránky (hodnoceno bylo vždy několik výtisků). O tvůrčím potenciálu a uměleckých kvalitách našeho časopisu tedy pochybovat rozhodně nelze! Jsme rádi, že BOJLER za celých těch sedm let nevybouchnul, a vydobyl si naopak respekt, který si právem zaslouží.

 

  • Publikováno: 27.11.2009

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba