gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Bobřík informatiky byl uloven

Termín konání akce: 1.2.2017

Dne 1. 2. 2017 vyrazili nejlepší žáci národního kola soutěže Bobřík informatiky bojovat v ústředním kole, které je v seznamu soutěží programu Excelence. Naši školu reprezentovali žáci septim – David Bayer, Filip Dráber, Petr Mičulek, Daniel Radvanský a Ondřej Závodný. Finalisty čekalo 15 poměrně náročných úloh, které museli zvládnout v časovém limitu 60 minut.

Bezprostředně po soutěži se žáci zúčastnili besedy se zástupci firmy Tieto, která mimo jiné své aktivity hledá talentované a nadšené budoucí „ajťáky“. Touto besedou žáci efektivně využili volný čas potřebný k vyhodnocení soutěže.

Úderem poledne došlo ke slavnostnímu zakončení, předání diplomů a věcných cen vítězům soutěže. Přestože se mezi vítěze neprobojoval ani jeden z našich reprezentantů, věřím, že si soutěž a besedu náležitě užili. Nejlepšího výkonu dosáhli a Bobříka informatiky ulovili Filip Dráber ze septimy A s celkovým počtem 172 bodů, Petr Mičulek ze septimy B s celkovým počtem 164 bodů a Ondřej Závodný ze septimy A s celkovým počtem 160 bodů z maximálního počtu 240 bodů.

Všem soutěžícím děkuji za účast a reprezentaci školy.

Mgr. Petr Janík
 

  • Publikováno: 2.2.2017

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba