gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Blazeovaní vystoupili na festivalu ve Valašském Meziříčí

Termín konání akce: 21.3.2014 - 23.3.2014

Během 21. – 23. března se ve Valašském Meziříčí uskutečnil festival Setkání divadel – Malé jevištní formy. Školní divadelní soubor Blazeovaní patří k jeho tradičním účastníkům. Po hrách Dědictví (2011), Používejte kondom! (2012) a Nová vlna se starým obsahem (2013) se letos studenti předvedli v inscenaci Hodina pravdy.

Protože se děj hry odvíjí v reálné školní třídě (diváci sedí jako studenti v lavicích), využili jsme laskavosti učitelů Gymnázia Františka Palackého ve Valašském Meziříčí a jednu z tamějších učeben přetvořili v divadelní scénu. V Hodině pravdy se představili studenti, ale i někteří absolventi našeho gymnázia, s náročnou rolí učitele se musel vyrovnat letošní maturant Kvido Lotrek (toho ostatně Hodina pravdy provází už od kvinty, kdy měla premiéru na jednom ze dnů otevřených dveří).

Naše „divadelní hospitace“ se ve Valašském Meziříčí líbila. Odborná porota, v níž zasedl známý divadelní kritik Vladimír Hulec nebo fyzický básník Petr Váša, navrhla Hodinu pravdy k postupu na celostátní přehlídku studentských divadel Mladá scéna Ústí nad Orlicí.

Děkuji všem zúčastněným „divadelníkům“ a doufám, že je jejich hravost jen tak neopustí.

Petr Horák
 

  • Publikováno: 26.3.2014

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba