gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Blazeovaní II vystoupili ve Valašském Meziříčí

Termín konání akce: 20.3.2015

V pátek 20. března se školní divadelní skupina Blazeovaní II představila na festivalu Setkání divadel – Malé jevištní formy ve Valašském Meziříčí. Pro potřeby přehlídky studenti upravili literární pásmo, které uvedli při vyhlašování výsledků interaktivní soutěže Dolování z Kafky. Svou inscenaci nazvali To nikdo II.

Blazeovaní II navázali na aktivity svých starších spolužáků Blazeovaných, kteří na Setkání divadel – MJF dosud předvedli hry Dědictví (2011), Používejte kondom! (2012), Nová vlna se starým obsahem (2013) a Hodina pravdy (2014). Studenti septimy A Jindřich Hudeček, Filip Ježowicz, Tomáš Klézl, Michal Šnirch a Tomáš Zahrada odvedli během zkoušení i samotného vystoupení velice dobrou práci, za kterou si zaslouží uznání a poděkování. Na festival do Valašského Meziříčí je doprovázeli i absolventi školy – Petr Karčmař se postaral o ovládání světel, morálně nás podpořili také Michal Petr Hranický, Kvido Lotrek a Varvara Šatunova.
 
Další uvedení „kafkovské koláže“ To nikdo II je plánováno na sobotu 25. dubna, kdy studenti vystoupí v rámci umělecké přehlídky To je hlína v pražském RockCafé.

Petr Horák
 

  • Publikováno: 8.4.2015

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba