gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Blazeovaní II navrženi na postup do Wolkrova Prostějova

Termín konání akce: 5.4.2014

Skupina studentů sexty A a sexty B, pracovně nazvaná Blazeovaní II, vystoupila v sobotu 5. dubna na krajském kole soutěže Wolkrův Prostějov. Postupová přehlídka sólových recitátorů i divadel poezie se konala v Karviné. Blazeovaní II zde sehráli autorskou inscenaci Ve jménu Olga!

Absurdně laděnou hru o životních osudech Olgy Šplíchalové (Havlové) nazkoušeli studenti na konci minulého školního roku pro potřeby uměleckého festivalu United Islands. Osmdesát let od narození někdejší první dámy si představeními Ve jménu Olga! připomněli i během Nadačního dne pro Olgu Havlovou nebo při Dnu otevřených dveří. Krajské kolo Wolkrova Prostějova však poskytlo první příležitost k sehrání inscenace před zraky odborné poroty.

Studenti svým výkonem zaujali a společně se skvělým 2. místem získali i návrh na postup do celostátního kola soutěže. Úspěch našich sextánů podtrhuje i skutečnost, že kategorie divadel poezie není omezena žádnou horní věkovou hranicí účinkujících. I v Karviné se tedy měřili se soubory vysokoškolských studentů anebo s divadly, v nichž hrají dospělí herci.

O případném vystoupení Blazeovaných II v Prostějově ještě musí rozhodnout programová rada přehlídky. Již nyní můžeme ovšem diváky pozvat do novojičínského klubu Galerka, kam studenti s inscenací Ve jménu Olga! zavítají v sobotu 3. května.

Petr Horák 

Diplom 

  • Publikováno: 10.4.2014

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba