gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Biologická exkurze do Brna

Termín konání akce: 21.2.2019

 Dne 21. 2. 2019 se studenti třetího ročníku a septim vypravili na exkurzi do Brna za účelem rozšíření znalostí nejen v oblasti biologie, ale také chemie a dějepisu.

Nejprve jsme navštívili Mendelianum, kde jsme si vyslechli přednášku o zakladateli klasické genetiky Johanu Gregoru Mendelovi a jeho poznatcích. V následné expozici jsme měli možnost využít také mnoho informačních a interaktivních tabulí, a mohli si zopakovat základy biochemie. Na závěr jsme si vyzkoušeli pokus – izolaci genetické informace z ovoce. K dispozici jsme měli banán, ostružiny a pomeranč a téměř všichni se mohli radovat z úspěšné izolace DNA.

Po krátké přestávce v centru Brna jsme se vydali do brněnského archeologického muzea, do pavilonu zvaného Anthropos. Zde jsme získali znalosti o původu člověka a vzniku dávných kultur. Během hodinové přednášky jsme se dozvěděli mnoho zajímavých informací týkajících se evoluce člověka, prvotního užívání nástrojů nebo vzniku prvních civilizací.

Hana Otisková (septima B)

Náklady na dopravu studentů na akci byly uhrazeny z projektu Systematický rozvoj talentů na Gymnáziu Olgy Havlové. Peněžní prostředky čerpáme z Programu na podporu vzdělávání a talentmanagementu v oblasti technických a přírodních věd na území statutárního města Ostravy.

  • Publikováno: 3.3.2019

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba