gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Bezejmenná skupina v opavském Obecním domě

Termín konání akce: 30.3.2012

V pátek 30. března 2012 se ostravská Bezejmenná skupina, volné umělecké seskupení básníků, prozaiků a hudebníků (nejen) při Gymnáziu Olgy Havlové, představila publiku v klubu Art při Obecním domě v Opavě.

Do kulturního života města ji symbolicky zasvětil místní básník, překladatel a nakladatel Dan Jedlička, mimo jiné milý host našich literárních seminářů. Ač nachlazený a poněkud indisponovaný, předčítal hostům útulného klubu své zábavné mikropovídky, čímž připravil Bezejmenným skvělou jevištní půdu pro jejich přibližně hodinu a půl trvající umělecké taškařice. Se svou básnickou a prozaickou tvorbou se představili absolventi našeho gymnázia a stálice Bezejmenné skupiny Karel Čížek, Martin Müller, Honza Ostřanský, Daniel Ševeček a Lukáš Bárta (toho času zde ve výkonu pedagogické služby), hudebními vstupy akci osvěžovali současní studenti naší školy Vojta Koubek a David Grant. Bezejmennou skupinu do Opavy doprovodila také kapela Rádoby, jejíž členové jsou absolventy sousedního porubského Wichterlova gymnázia. Naše dlouhodobá spolupráce dokládá, že na uměleckém poli a v čistě lidské, přátelské rovině žádná reálná rivalita mezi oběma školami neexistuje. Přijďte se o tom přesvědčit na vlastní oči.

Děkuji za celou Bezejmennou skupinu hojnému počtu příznivců, kteří neváhali vycestovat v poměrně chladném, zdaleka ještě ne jarním podvečeru za hranice Ostravy, aby byli v Artu s námi a dali nám najevo, že se v Opavě nemusíme cítit osaměle a cize. Moc si toho vážíme a předem zveme na další uměleckou revue – pravděpodobně červnovou.

A ještě jeden postřeh z pátečního večera: Která umělecká formace dneska po každém svém čísle vyluxuje pódium?

Lukáš Bárta

 Videoukázky

  • Publikováno: 4.4.2012

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba