gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Barcelona 2015 :)

Termín konání akce: 4.10.2015 - 11.10.2015

V pátek 4. září jsme my, studenti španělštiny s pedagogickým doprovodem, s nadšením vyrazili na cestu do Katalánska, aniž bychom si dokázali představit, s jak skvělým pocitem se čtvrtek 10. budeme vracet...

Bydleli jsme na hotelu v městečku Calella asi 50 kilometrů od Barcelony, do které jsme, krom našeho odpočinkového plážového dne, každé ráno vyráželi vlakem a ve které jsme si díky naší průvodkyni profesorce Arencibia během čtyř dní prohlédli to nejlepší z nejlepšího. Také jsme ale procvičovali naši španělštinu a měli dostatek času a příležitostí k poznání Calelli nebo ke koupání na pláži.

Na mne osobně nejvíc zapůsobil nejznámější symbol Barcelony - Sagrada Familía. Tato Gaudího katedrála nás nejprve oslnila svým zevnějším vzhledem a vzápětí nám ukázala, co v sobě doopravdy skrývá - nepopsatelně krásný interiér plný barev a naplněný úžasnou atmosférou. Také jsme si nenechali ujít večerní představení fontány Fuente Mágica, nepřehlédli jsme dům La Pedrera či vnitřní prostory Casa Batló, měli jsme možnost projít si i tržnici La Boquería, seznámili jsme se orientačními body Barcelony – s náměstími Plaza de España a Plaza de Cataluña, poznali jsme židovskou část města zvanou Barrio Gótico. Také jsme navštívili tři barcelonská musea – první den jsme začali moderním uměním v Museo de Joan Miró, pokračovali v románské a barokní části muzea Museo Nacional de Cataluña a poslední den skončili u jednoho z nejvýznamnějších umělců 20. století v Museo de Picasso. Ale nenechávali jsme se unášet jen uměním, obdivovali jsme také Olympijský stadion a obzvlášť chlapecké osazenstvo si užilo návštěvu fotbalového stadionu Camp Nou.

Vrátili jsme se tedy nadšeni a myslím si, že za všechny studenty můžu říct, že po celou dobu panovala úžasná atmosféra, že jsme si exkurzi užili, jak jsme jen mohli, a že bychom rádi poděkovali našemu skvělému doprovodu za realizaci tohoto nezapomenutelného týdne!

Klára Huvarová

Krátké video ke stažení

  • Publikováno: 15.10.2015

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba