gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Australský student v hodinách angličtiny

Také v předvánočním čase jsme měli příležitost přivítat na naší škole dalšího studenta vyslaného agenturou AIESEC. Během hodin, které tento milý host Masson pro naše studenty připravil, jsme se dozvěděli, že se narodil v Číně a ve 12 letech se s rodiči přestěhoval do Melbourne v Austrálii. Pro studenty to byla velmi zajímavá zkušenost, protože měli příležitost dozvědět se nejen o Austrálii, ale také o kultuře a zvycích v Číně.

Masson si naše studenty velice získal svým přátelským přístupem, stále výbornou náladou, upřímností a především neuvěřitelnou skromností. Studenti se dozvěděli mnoho o kultuře „protinožců“, o geografii a o místních zvycích. Nejvíce je pobavily kuriozity ze světa zvířat – jistě si každý ihned vzpomene na medvídka Koalu, který celé dny prospí vlivem alkoholu obsaženého v listech eukalyptu, nebo na přezdívku malých klokanů, jimž Australané říkají Joey.

Věříme, že i pro Massona byla tato zkušenost inspirací, a doufáme, že na naší škole znovu a brzy přivítáme dalšího zahraničního studenta.
 

  • Publikováno: 9.1.2012

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba