gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Ateliér tvůrčího psaní aneb Staň se spisovatelem

Termín konání akce: 16.3.2018 - 18.3.2018

V letošním roce uspořádala společnost Celé Česko čte dětem pilotní projekt s názvem Ateliér tvůrčího psaní aneb Staň se spisovatelem. Tento projekt, jehož ambasadorkou byla česká spisovatelka Alena Ježková, byl zaměřen na autorskou literární tvorbu žáků druhého stupně základních škol a víceletých gymnázií. Mezi vybrané žáky, jejichž tvorba byla oceněna, patří i studentka naší školy Ivana Pokorná (tercie A).

Ivana se spolu s dalšími devíti žáky z celé České republiky zúčastnila víkendového ateliéru zaměřeného na zdokonalování tvůrčího psaní a vedeného samotnou ambasadorkou Alenou Ježkovou.

Ivaně gratulujeme a přejeme mnoho úspěchu v dalších (nejen literárních) soutěžích!

A jak hodnotí svou výhru samotná Ivana?

"Ve dnech 16.−18. března 2018 jsem se zúčastnila akce nazvané Ateliér tvůrčího psaní, která byla pořádána neziskovou organizací Celé Česko čte dětem. Tato soutěž byla celostátní, bylo vybráno pouze deset žáků. Odměnou pak byl víkend s Ateliérem tvůrčího psaní. Vše se konalo v Ostravě−Vítkovicích, takže jsem ani nemusela cestovat nikam daleko :-)

Většinu doby jsme strávili na workshopech s milou (a velice upovídanou) spisovatelkou Alenou Ježkovou, která je autorkou knih jako např. Prahou kráčí lev, České nebe nebo Dračí polévka − tuto knihu se svým podpisem nám dokonce darovala. Pracovali jsme především s našimi vlastními texty, které jsme zasílali do soutěže. Ukazovali jsme si na nich všelijaké chyby, jichž bychom se měli vyvarovat. Díky nově získaným znalostem jsme se nadále snažili dovést vlastní texty k dokonalosti − bude z nich dokonce sborník.

Celá akce, i když se jednalo o první ročník, byla velice precizně zorganizována a já si ji velice užila. Jsem neskutečně vděčná za tento nádherný zážitek, který mi přinesl nové zkušenosti, nový pohled na knihy, a dokonce i nové přátele. Určitě přeji všem, kteří se budou příští ročník do této soutěže hlásit, pevné nervy a mnoho štěstí."
 

  • Publikováno: 11.4.2018

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba