gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Aréna plná krásných slov - finále

Termín konání akce: 13.11.2013

Středeční dopoledne 13. listopadu 2013 patřilo již XX. ročníku mezigymnaziální soutěže "Aréna plná krásných slov", kterou naše škola tradičně pořádá ve spolupráci s Komorní scénou Aréna v Ostravě. Musím s radostí konstatovat, že se ten "kulatý", jubilejní ročník podařil ve všech směrech!

V sympatickém a útulném prostoru divadelního sálu se setkali recitátoři osmi ostravských i mimoostravských (!) gymnázií, nechyběli zástupci Gymnázia Josefa Kainara z Hlučína nebo Mendelova gymnázia z Opavy. Příjemná a kvalitní přehlídka interpretačních výkonů v kategoriích POEZIE a PRÓZA zaplnil a celé dopoledne, skvělou atmosféru navíc podporovaly hudební vstupy našeho talentovaného kytaristy Vítka Pískovského, který také sklízel zasloužený aplaus.

Pokud jde o samotné výsledky soutěže, můžeme být coby pořadatelé naprosto spokojeni, neboť právě našim reprezentantům se podařilo obsadit hned tři krásná místa ze šesti vyhlašovaných! Je to jeden z největších úspěchů, jaký jsme za dlouhá léta pořádání soutěže zaznamenali. Laureáti ocenění převzali z rukou herce Michala Čapky knižní ceny a voucher pro dvě osoby na libovolné divadelní představení v Komorní scéně Aréna.

Srdečně blahopřejeme všem vítězům a děkujeme všem zúčastněným za to, že dávají Aréně plné krásných slov každoročně smysl! Děkujeme Komorní scéně za to, že nás už mnoho let bere pod svá křídla. Budeme se těšit zase příště!

Lukáš Bárta
 

Kategorie POEZIE:

 

1. Varvara Šatunová - Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava

2. Radek Slaný - Matiční gymnázium, Ostrava

3. Adéla Kozáková - Matiční gymnázium, Ostrava

 


Kategorie PRÓZA:

 

1. Barbora Staňková - Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava

2. Kvido Lotrek - Gymnázium Olgy Havlové a Eliška Brumovská - Biskupské gymnázium, Ostrava

 

  • Publikováno: 14.11.2013

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba