gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Anglické výukové divadlo The Bear opět u nás

Již třetím rokem měli studenti našeho gymnázia příležitost zhlédnout interaktivní výukové anglické divadlo.

Profesionální angličtí herci pod vedením Davida Fishera odehráli celkem tři představení a studenti sekund, tercií, kvart, kvint, septim a oktáv měli možnost strávit čas v 'anglické divadelní společnosti', ověřit si, do jaké míry ovládají cizí jazyk, kterému se léta učí, dozvědět se nové věci a pobavit se. Studenti septim a oktáv také netradičně nahlédli do anglické historie a posunuli se o krůček ve vědomostech potřebných k maturitní zkoušce z angličtiny.

Historie The Bear Educational Theatre – divadlo založil v roce 1996 David Fisher a jako první hru ve spolupráci s divadelní skupinou Misery Loves Company produkoval The Bear od A. P. Čechova. Představení mělo premiéru v Divadle v Celetné, ale bylo určeno pro hraní ve školách, včetně vyrobených výukových materiálů, které pomáhaly učitelům a žákům.
Do roku 2000 již bylo divadlo oblíbené na školách v Praze a okolí s příležitostnými cestami do dalších částí České republiky. Rok 2000 byl podstatný kvůli produkci první hry pro malé žáky prvního stupně ZŠ (Jackie and the Giant) a také díky změně, kdy se z jednotlivých projektů stalo celoroční divadlo, hrané na plný úvazek a se stálým repertoárem. Od té doby divadlo roste až do podoby, kdy má v nabídce 14 představení, která jsou hrána ve stovkách škol napříč Evropou.
 

  • Publikováno: 25.3.2014

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba