gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Anglické dopisování

Chcete si procvičit psaní v angličtině? Zkuste mailovou komunikaci se školou v zahraničí.

V letošním roce se jazykové skupiny sekundy A a tercie A zaregistrovaly na výukovém portále ePals s cílem navázat emailovou komunikaci se studenty v zahraničí, procvičit si angličtinu a dozvědět se něco více o životě svých vrstevníků v cizích zemích.

Portál ePals funguje podobně jako eTwinning. Třídní kolektivy zde pod dohledem svých učitelů zpracovávají projekty, vyměnují si maily, případně využívají komunikaci přes Skype na předem zvolená témata. Zatímco eTwinning funguje pro země Evropské unie, portál ePals je pro naše studenty atraktivní zejména tím, že sdružuje země celého světa, a právě anglicky mluvící země jsou velice aktivními partnery.

Studenti sekundy A navázali spolupráci s mezinárodní střední školou v Indii v jednom z nejlidnatějších měst Bombaji. Studenti tercie A si začali dopisovat se svými vrstevníky z New Yorku. Během pololetí popsali svým partnerům sebe, svou rodinu, koníčky, lyžařský kurz, naši školu, slavení Velikonoc a připravili prezentace o České republice a Ostravě. Totéž se dozvěděli od svých zahraničních kamarádů, kteří na oplátku vytvořili prezentaci o Bombaji či popsali typický den v americké škole.

Naši studenti tuto práci do hodin angličtiny plnili velice svědomitě. Doufáme, že příští rok bude naše spolupráce pokračovat opět spoustou zajímavých témat, fotografií a prezentací.

PK AJ

 

  • Publikováno: 25.6.2014

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba