gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Anglické divadlo ve školním roce 2013/2014

Anglické divadlo Olgy Havlové se letos opět představí s novou hrou.

Zkoušky herců anglického divadla budou zahájeny v říjnu v průběhu podzimních práznin (27. - 30. října). Tentokrát je pro diváky připravena hra založená na díle Geoffrey Chaucera Canterburské povídky.

Vedení anglického divadla zaštiťuje brněnská agentura Domino, kterou vede režisérka, scenáristka a herečka Mgr. „Nika“ M. Štěpánkova a Mgr. Aleš Launer, jazykový poradce a lektor divadelního souboru. Mgr. Martina Sochrová bude společně s Mgr. Hanou Velkoborskou zajišťovat pedagogický dozor v průběhu zkoušek i samotných divadelních představení. Představení se konají pod záštitou náměstkyně hejtmana Moravskoslezského kraje Mgr. Věry Palkové a k realizaci projektu finančně přispělo Statutární město Ostrava.

Premiéra hry proběhne 31. října ve Frýdku-Místku. Dále se herci představí 1. listopadu opavskému publiku. A v týdnu od 16. do 20. prosince se na ně můžete těšit v ostravské Korunce.

Ve druhém pololetí se herci opět vydají do Brna a Prahy a já doufám, že jejich herecký výkon bude alespoň tak velký, jako tomu bylo v loňském školním roce.

Přeji jim, aby „ZLOMILI VAZ!“ a aby se jejich hra všem líbila.

V Ostravě dne 27. 8. 2013.

Mgr. Martina Sochrová

 

  • Publikováno: 28.8.2013

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba