gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Anglické divadlo - The Witches

Jako každoročně se i letos konalo představení anglického divadla. Tentokrát se hrálo představení The Witches na motivy stejnojmenné knihy Roalda Dahla. Ve hře vystupovali jak studenti vyššího, tak nižšího gymnázia. Představení se konala v Domě děti a mládeže na Ostrčilově ulici v průběhu posledního předvánočního týdne. Představení zhlédla spousta studentů a žáků mnoha ostravských i mimoostravských škol.

Děj se odehrává v pětihvězdičkovém hotelu, kde přijiždí dva manželské páry. Novomanželé Ann a Roald Dahlovi a manželé Nancy a Bruno Jenkinsovi. Bruno je velký sukničkář.

Do hotelu také přijíždějí čarodějnice v čele s nejvyšší čarodějnici na svůj každoroční sjezd pod záštitou Královské feministické společnosti. Chtějí zde vyzkoušet svůj nový vynález-časovaný měnič v myši. Vylákaji tedy Bruna pod záminkou focení topmodelek v plavkách. Z mužšké solidarity pozve Bruno i Roalda. Oba jsou poté přeměněni v myši. S pomocí Ann se Roaldovi povede získat lahvičku s časovaným měničem v myši. Dostane se do kuchyně, kde formuli nalije do polévky, kterou si objednaly čarodějnice. Po třech lžících polévky se čarodějnice proměni v myši. Tím, ale není příběh dokončen. Roald je ale stále myší, proto Ann vypije formuli, aby mohla žít „šťastný“ život se svým myším manželem.

Hra sklidila velké ovace mezi studenty i profesory. Příští rok se v tradici anglického divadla bude pokračovat a my doufáme, že zájem diváků neutichne. Těšíme se na brzkou shledanou!


Za soubor anglického divadla
Barbora Bažanowská
Michal Matějásko
Tereza Sosnová
Martin Kašing
 

  • Publikováno: 30.6.2008

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba