gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Ales Hrdlicka Challenge

30. března 2011 se čtyřčlenné družstvo našich studentů ve složení Kateřina Hynková (kvarta A), Barbora Mužíková, Kateřina Šímová a Jan Kubica (kvarta B) zúčastnilo již druhého ročníku Ales Hrdlicka Challenge. Poprvé jsme se této soutěže vedené v anglickém jazyce zúčastnili v jiném složení již v minulém roce, a můžeme tedy porovnávat. Letos byl počet soutěžících týmů rozhodně vyšší, a konkurence byla tedy větší (mezi novými družstvy byla mimo jné i 1st International English School).

Po úvodní registraci ve vestibulu školy jsme si vyslechli píseň v anglickém jazyce, která naznačila, jaké bude zastřešující téma letošního ročníku soutěže. Tím, co spojovalo jednotlivé úkoly plněné žákovskými týmy, bylo naše město Ostrava.

Na osmi workshopech se pak naši studenti snažili s těmito úkoly co nejlépe vyrovnat a kromě toho, že měli možnost ověřit si v praxi svou znalost angličtiny, leccos nového se mohli i dozvědět – např. o Zlaté tretře či o tom, jak Ostrava vypadala dříve.

Po absolvování workshopů a příjemném občerstvení jsme zhlédli vítěznou prezentaci žáků ZŠ Hrdličky o vývoji hudebních nástrojů – samozřejmě v angličtině, po které následovalo slavnostní vyhlášení výsledků v prostorách školní knihovny. I když jsme oproti vítěznému týmu získali jen o pět bodů méně, na stupně vítězů to tentokrát bohužel nestačilo. Přesto jsme byli spokojeni, protože jsme se umístili v první polovině, prožili nevšední příjemné dopoledne a zároveň jsme dostali příležitost rozšířit si své obzory.

  • Publikováno: 8.4.2011

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba