gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Aktivity Regionálního centra fyziky

Termín konání akce: 9.12.2015

Díky Nadaci Depositum Bonum se mohou na naší škole každý měsíc scházet učitelé fyziky a diskutovat o výuce, zkoušet nové experimenty a postupy do výuky. Na prvním setkání jsme si nejprve předvedli pomůcky, které je možno na školy zapůjčit. Dále jsme vyráběli jednoduché rovnoramenné váhy na pokusy do mechaniky.

Na říjnovém setkání učitelů jsme nejprve probrali zajímavé náměty z další akce pro fyziky – z Náchodských Dílen Heuréky. Pak jsme si předvedli některé zajímavé pokusy - např. balancování plechovky. Všichni účastníci se zapojili do skupinové práce nad vymýšlením nových veličin a jejich jednotek. Při prezentaci výsledků jsme se všichni velice pobavili. Dále jsme prováděli měření pevnosti papíru a následně si vyrobili pomůcku, která slouží pro jeho jednodušší uchycení při měření.

Listopadové setkání proběhlo ve Světě techniky v Dolních Vítkovicích. Nejprve nás pracovníci centra Mgr. Jiří Hoffmann a Mgr. Ivana Češková seznámili s nabídkou vzdělávacích programů pro školy. Pak jsme se rozešli po expozicích, kde jsme hledali odpovědi do připraveného pracovního listu. Například jsme si vyrobili lžičku, získali svůj 3D obrázek, prozkoumali obrazy produkované elektronovým mikroskopem, vypustili raketu i družici.

Další setkání je plánováno na 9. 12. 2015.

  • Publikováno: 29.11.2015

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba