gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Aktivity pro středoškoláky - nejen přírodní vědy

Termín konání akce: 14.11.2019

Kdy?
14. 11. 2019 16:00 hodin

Kde?
Dolní oblast Vítkovic, Ostrava
Divadlo Vědy - STC

Co?
Přednáška o aktivitách pro středoškoláky

Dolní oblast Vítkovic, Ostrava
Divadlo Vědy - STC

Co?
Přednáška o aktivitách pro středoškoláky
 

Přednáška je určena pro studenty, kteří se zajímají o přírodovědné obory a chtěli by se v jejich oblasti dále rozvíjet.

Budu prezentovat jak aktivity, které nejsou příliš náročné na přípravu, ale i takové, kterým je třeba věnovat téměř celý školní rok. Rád bych studentům ukázal, proč se vyplatí dělat věci navíc už od začátku studia a jaké úspěchy, či přínosy jim to může dát v budoucnu. Chtěl bych studenty přesvědčit o tom, že vždy je co dělat a že věta „Na naší škole nic takového není,“ je zcela irelevantní. Budu se věnovat zejména přírodovědným aktivitám – Otevřená Věda Akademie Věd České republiky, Turnaj Mladých Fyziků, Středoškolská Odborná Činnost, Fyziklání, SciChallenge, Týden Vědy na Jaderce. Rád bych ale zmínil i další aktivity, které sice přímo nezapadají do přírodních věd, ale jsou důležitou součástí osobního rozvoje, sebeprezentace – Studentská rada, dobrovolnické činnosti, prezentace škol na DOD nebo studentská iniciativa.

Jsem studentem prvního ročníku University of the West of England (UWE Bristol), studuji obor Inženýrství letectví a kosmonautiky (Aerospace Engineering). Na střední škole (Gymnázium Olgy Havlové) jsem se všech uvedených aktivit zúčastnil, a proto si myslím, že je mohu doporučit. Mimo přírodovědných aktivit jsem byl také aktivním účastníkem studentského anglického divadla a reprezentoval jsem školu v softballu středních škol. Rád bych předal vlastní zkušenosti v nejlepší a objektivní podobě mladším studentům, kteří mnohdy neví, co si mají od těchto příležitostí slibovat. Chci, aby mohli tento prvotní odpor překonat a začít si budovat své jméno již na střední škole.

Věřím, že čím dříve se studenti začnou o svůj obor zajímat do hloubky a věnovat se mu i mimo školu, tím dříve v něm naleznou pravé zalíbení a velmi jim to usnadní budoucí kariérní a osobní růst.

Ota Michálek, absolvent z roku 2019
 

  • Publikováno: 1.11.2019

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba