gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Advent plný křídlení (listopad 2018)

Termín konání akce: 29.11.2018

Dne 29. listopadu 2018 Gymnázium Olgy Havlové navázalo na tradici z uplynulých let a podpořilo setkání, v tomto ročníku již padesáti, neziskových organizací.

Díky nadačnímu fondu KŘÍDLENÍ byly od brzkého rána prostory Gongu v Dolních Vítkovicích naplněny lidmi, kteří pomáhají. Dětem, starým lidem, nemocným, umírajícím, pozůstalým, znevýhodněným, hendikepovaným, potřebným. Pomáhají péčí, pozorností, radou, oporou, časovou investicí, úsměvem, prací. Mnozí z nich dobrovolnicky, nad rámec svých osobních i pracovních životů.

Návštěvníkům se nabízely dopolední workshopy s prezentacemi, zážitkové dílny, odpolední vánoční trhy, rozsvěcení vánočního stromu, prezentace neziskových organizací, šňůra vystoupení na jevišti, dílny pro děti a dospělé i dražba předmětů ve prospěch podporovaných projektů. Jaké je to nevidět nebo neslyšet? Víte, kolik stojí výcvik asistenčního psa? Chcete pečovat o své umírající prarodiče doma? Máte autistické dítě nebo dítě s cukrovkou? Je mnoho otázek, na které jste mohli v Gongu najít odpovědi. A potkat se s lidmi, kteří je hledají i našli.

Byli jsme u toho, přiložili ruce k dílu a společně vstoupili do adventního času. Chtěla bych poděkovat všem dobrovolníkům, kteří se s obrovským nasazením chopili svých rolí a celý den neúnavně a nadšeně fungovali. Tlumočím jim také poděkování organizátorů. Nesmírně si vážím každého kroku, kterým přispěli k úspěchu celé akce. Byly to kroky vytrvalé, zodpovědné a dospělé. A dohromady znamenají MNOHO!

  • Publikováno: 8.12.2018

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba