gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Advent plný křídlení – benefice po dvanácté

Termín konání akce: 7.12.2017

16 hodin
20 našich studentů - dobrovolníků
46 místních neziskových organizací
 

Několik čísel, která v konečném součtu charakterizují již dvanácté setkání stovek nadšených lidí v multifunkční hale GONG v Dolních Vítkovicích. Festival dobročinnosti konaný pod taktovkou paní Lucie Houthoofdtové, koordinátorky a autorky projektu, každoročně shromáždí pod jednu střechu ty, kteří pomáhají, s těmi, kteří pomocnou ruku potřebují.

7. prosince 2017 tam všichni zamířili již v ranních hodinách na zážitkové workshopy a besedu na téma Jak porozumět autismu, za návštěvou kreativních dílen či nákupy vánočních dárků. Nechybělo tradiční rozsvěcení vánočního stromu, dražba předmětů a výtvarných děl s výtěžkem věnovaným jednotlivým neziskovým organizacím, rallye na zdravotních vozících ani bohatý kulturní program.

Děkujeme paní Houthoofdtové za neutuchající entusiasmus a organizaci této neobyčejné události, studentům Gymnázia Olgy Havlové za podporu a nasazení, kterými přispěli k úspěšnému průběhu dne i večera a v neposlední řadě všem zástupcům neziskových organizací za jejich práci a dobro. Víme, jak obrovskou cenu mají pro všechny, kterým pomohli, pomáhají, i pro ty, kterým pomohou v budoucnu.

Hana Velkoborská a Jolana Strýčková
 

  • Publikováno: 19.12.2017

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba