gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Advent plný křídlení 2019

Termín konání akce: 28.11.2019

„Přáli bychom si, aby právo na důstojnou existenci měli i ti, kteří žijí s postižením nebo duševní nemocí, lidé opuštění a staří, ti, kteří mají jinou barvu pleti nebo jiný způsob života, ti, kteří se ocitli v nouzi nebo je zastihla zákeřná nemoc. Snažíme se proto oslovit lidi dobré vůle, aby byli připraveni pomoci ostatním.“

Olga Havlová

Adventní čas je čas tradic. Pro studenty Gymnázia Olgy Havlové je již neodmyslitelnou součástí předvánočních aktivit festival dobročinnosti Advent plný křídlení.

Letošního, již čtrnáctého, ročníku se zúčastnilo více než 50 neziskových organizací a v multifunkční hale Gong v Dolních Vítkovicích dne 28.listopadu vytvořili neopakovatelnou atmosféru stovky těch, co pomáhají, i těch, kteří si jejich pomoci nesmírně váží.

Děkuji 20 studentským dobrovolníkům, kteří se iniciativně, zodpovědně a s laskavostí i profesionalitou zapojili, někteří i přes velmi nepříznivý zdravotní stav. Věřím, že všichni nejen nacházeli inspiraci pro vlastní život, ale také měli radost, že pochodeň Olgy Havlové poponesli o kousek dál a výš.
 

  • Publikováno: 16.1.2020

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba