gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Adopce dětí v Africe

Adopce dětí ze znevýhodněných částí země přijde na 7 500 Kč ročně. Naše škola má v péči dvě děti, dívku Lydii (15) z Keni a chlapce Mamadou (21) z Guiney.

Jednou za rok jim organizace CetrumDialog, která adopci zprostředkovává, doručí naše dopisy a předá sponzorské dary. I my jsme letos poslali dopisy oběma dětem a v nich zazněly hlasy, že se těšíme na odpovědi. Tuto odpověď můžeme očekávat na přelomu února a března. Vaše dopisy byly moc krásné a věřím, že i my se dozvíme více o našich dětech z jejich odpovědí.

Je třeba si znovu uvědomit, že částka, která pro nás má mnohdy zanedbatelnou hodnotu, může v rámci sbírky celé školy znamenat pro tyto děti celý rok školní docházky, kterou by si jinak nemohli dovolit a o kterou stojí.

Proto Vás vyzývám a prosím, studenti, učitelé a přátelé školy, abychom zahájili třídní sbírky pro naše dvě adoptované děti. Jako každý rok se jedná o částku 30,- Kč od jednoho studenta.

V případě, že se nám podaří vybrat i více peněz, než je pro naše děti potřeba, sami rozhodnete ve studentské radě, kterou jinou charitu v České republice před Vánocemi obdarovat. Tímto prosím třídní učitele, aby pověřili zástupce tříd o zahájení sbírky.

Pokud Vás zajímají naše dvě adoptované děti, nebo jak plyne život dítěte v Africe, neváhejte a podívejte se na níže uvedené odkazy.

Lydia Adhiambo Okoth - slideshow

Mamadou Sow - slideshow

Pošli špunta do školy

Život Masajů očima dětí

Mgr. Barbora Michálková
 

  • Publikováno: 20.11.2018

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba