gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Adaptační kurz pro studenty prim (2010)

K začátku školního roku pro naše nově přijaté studenty již neodmyslitelně patří adaptační kurz. Tradici jsme neporušili ani letos, a tak studenti prim i prvního ročníku prožili na přelomu prázdnin a školního roku na Ostravici tři dny plné her a aktivit připravených organizátory kurzu.

Během těch několika dnů nasbírali studenti nepřeberné množství zážitků a prožili mnoho společného - spoustu her, turistický výlet (ti starší vítězně zdolali navzdory nepříznivému počasí dokonce i Lysou horu), společně namalovali obraz, který bude krášlit jejich třídy, dozvěděli se ledacos nového o svých spolužácích a mnohdy i sami o sobě, poznali své třídní učitelky, ale seznámili se i s tím, jak efektivně studovat a jak se co nejlépe vyrovnat s úkoly, které na ně v nové škole čekají, a také jak rozeznat šikanu a jak se jí případně bránit.

Příjemnou a přátelskou atmosféru nakonec nenarušila ani nepřízeň počasí, se kterou jsme všichni statečně bojovali. Adaptační kurz tak beze zbytku splnil svůj základní cíl – na Ostravici odjížděli jednotlivci, ale zpět do Ostravy se vrátila třída, zárodek budoucího kolektivu, studenti, mezi kterými již vznikla první přátelství.

Děkujeme všem, kteří ke zdárnému průběhu kurzu přispěli, a studentům přejeme šťastné vykročení do studia na nové škole!
 

Jana Huvarová
 

 

  • Publikováno: 20.9.2010

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba