gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Adaptační kurz pro studenty (2008)

Tradiční začátek školního roku jsme letos již po sedmé připravili pro naše nově nastupující studenty prim a 1. ročníku. V prvním zářijovém týdnu totiž studenti společně se svými třídními absolvovali třídenní adaptační kurz na Ostravici.

Program nazvaný Cesta ke zdravému životnímu stylu připravila výchovná poradkyně Jana Huvarová ve spolupráci s třídnímu učitelkami a preventistkou sociálně patologických jevů Jarmilou Kučerovou. Během třídenního pobytu nasbírali studenti nepřeberné množství zážitků a prožili mnoho společného - spoustu her, turistický výlet (ti starší vítězně zdolali Lysou horu), společně namalovali obraz, který bude krášlit jejich třídy, dozvěděli se ledacos nového o svých spolužácích a mnohdy i sami o sobě, poznali své třídní učitelky, ale seznámili se i s tím, jak efektivně studovat a jak se co nejlépe vyrovnat s úkoly, které na ně v nové škole čekají, jak zdravě žít, jak se bránit závislostem, jak rozeznat šikanu apod. 

Nepostradatelnými asistentkami, bez jejichž nápadů a pomoci by se mnoho aktivit vůbec nedalo uskutečnit, byly naše absolventky Eva Fabiánková, Markéta Figurová, Veronika Satinská a Hana Tomášková, kterým za jejich dobrovolnickou pomoc mnohokrát děkujeme. Dík patří i Moravskoslezskému kraji, který finančně významnou měrou realizaci kurzu podpořil.


Jana Huvarová
 

  • Publikováno: 18.9.2008

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba