gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Adaptační kurz pro studenty (2007)

Netradiční začátek školního roku jsme letos již po šesté připravili pro naše nově nastupující studenty prim a 1. ročníku. V prvním zářijovém týdnu totiž studenti společně se svými třídními absolvovali třídenní adaptační kurz na Ostravici.

Jako každým rokem na něj studenti odjížděli s obavou, jak to vlastně všechno dopadne, jací budou noví spolužáci a nový třídní, jak se budou v nové třídě cítit a jestli si v ní najdou kamarády. Jako každým rokem se ale vrátili spokojení a s celkem jasnou představou, jak bude nová třída vypadat.

Během kurzu prožili mnoho společného – spoustu her, turistický výlet, společně namalovali obraz, který bude krášlit jejich třídy, dozvěděli se mnoho nového o svých spolužácích a mnohdy i sami o sobě, poznali své třídní učitele, ale seznámili se i s tím, jak efektivně studovat a jak se co nejlépe vyrovnat s úkoly, které na ně v nové škole čekají. Do programu kurzu jsme zařadili i prevenci sociálně patologických jevů.

Jediné, na co bychom si mohli stěžovat, bylo počasí – kvůli dešti jsme nemohli plánované aktivity realizovat venku.

Program připravila výchovná poradkyně Jana Huvarová ve spolupráci s třídnímu učitelkami a preventistkou sociálně patologických jevů Jarmilou Kučerovou. Nepostradatelnými asistentkami, bez jejichž nápadů a pomoci by se mnoho aktivit vůbec nedalo uskutečnit, byly naše absolventky Martina Kotyrbová, Magda Schromová, Johana Zelinská a Eva Fabiánková, kterým za jejich dobrovolnickou pomoc mnohokrát děkujeme.
 

Jana Huvarová
 

  • Publikováno: 20.9.2007

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba