gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Adaptační kurz pro studenty (2006)

Jako každým rokem začal i letošní školní rok nově příchozím studentům pobytem na adaptačním kurzu na Ostravici, tentokrát probíhal ve dvou turnusech – pro primy od 4. 9. do 6. 9., pro první ročník od 6. 9. do 8. 9.

Jako každým rokem na něj studenti odjížděli s obavou, jak to vlastně všechno dopadne, jací budou noví spolužáci a třídní profesorka, jak se budou v nové třídě cítit a jestli si v ní najdou kamarády.

Jako každým rokem se ale vrátili spokojení, usměvaví a s celkem jasnou představou, jak bude nová třída vypadat.

Během kurzu prožili mnoho společného – spoustu her, turistický výlet (studenti 1. ročníku zdolali i Lysou horu), společně namalovali obraz, který již krášlí jejich třídy, dozvěděli se mnoho nového o svých spolužácích a mnohdy i sami o sobě, poznali své třídní učitelky, ale seznámili se i s tím, jak efektivně studovat a jak se co nejlépe vyrovnat s úkoly, které na ně v nové škole čekají. Za primány přijely naše vyškolené peer aktivistky, aby si s nimi popovídaly o nebezpečí drog a o jiných závislostech.

Program připravila výchovná poradkyně Jana Huvarová ve spolupráci s třídnímu učitelkami. Nepostradatelnými asistentkami, bez jejichž nápadů a pomoci by se mnoho aktivit vůbec nedalo uskutečnit, byly naše absolventky Martina Kotyrbová, Markéta Figurová, Magda Schromová a Nikol a Dominika Danosovy, kterým za jejich dobrovolnickou pomoc mnohokrát děkujeme.
 

  • Publikováno: 10.11.2006

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba