gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

Adaptační kurz (1.A)

Termín konání akce: 7.9.2011 - 9.9.2011

Adaptační kurz na naší škole již neodmyslitelně patří k začátku školního roku. Letos jsme ho připravili pro nově příchozí studenty prim a prvního ročníku již podesáté. A dopadl skutečně skvěle!

Během několika dnů prožitých na Ostravici v Beskydech nasbírali studenti nepřeberné množství zážitků a prožili mnoho společného - spoustu her, turistický výlet (ti starší vítězně zdolali navzdory nepříznivému počasí dokonce i Lysou horu), společně namalovali obraz, který bude krášlit jejich třídy, dozvěděli se ledacos nového o svých spolužácích a mnohdy i sami o sobě, poznali své třídní učitelky, ale seznámili se i s tím, jak efektivně studovat a jak se co nejlépe vyrovnat s úkoly, které na ně v nové škole čekají.

Adaptační kurz beze zbytku splnil svůj základní cíl – na Ostravici odjížděli jednotlivci, ale zpět do Ostravy se vrátila třída, zárodek budoucího kolektivu, studenti, mezi kterými již vznikla první přátelství. Příjemnou atmosféru celého kurzu pomohli neopakovatelným způsobem vytvořit naši bývalí studenti v roli dobrovolných asistentů, bez jejichž pomoci bychom některé naplánované aktivity ani nemohli uskutečnit.

Děkujeme všem, kteří ke zdárnému průběhu kurzu přispěli, a studentům přejeme šťastné vykročení do studia na nové škole!

Jana Huvarová
 

  • Publikováno: 12.9.2011

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba