gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

A Nut from Arizona

Termín konání akce: 20.12.2019

Divadelní soubor studentů z Gymnázia Olgy Havlové ve svém volném čase nastudoval a připravil divadelní představení v anglickém jazyce A Nut from Arizona. Vrátili se tak k úspěšnému divadelnímu představení, které studenti hráli ve školním roce 2006/2007. Práce začala probíhat v říjnu 2019 již tradičně pod odborným vedením autorky scénáře, režisérky a herečky Mgr. Niky. M. Štěpánkové.

Na podzim 2019 proběhlo 15 veřejných prezentací projektu, přičemž hru shlédlo více než 3000 žáků a studentů základních a středních škol z Moravskoslezského kraje. Představení se konala ve Frýdku Místku, v sálech v Orlové, Opavě a také v Brně a Olomouci. Tradiční šňůra ostravských představení byla započata představením v KD K Trio v Ostravě Hrabůvce dne 6.12.2019 a v průběhu předvánočního týdne pokračovala dalšími 12 odehranými představeními tamtéž.

Plánovaná jarní představení byla bohužel vzhledem k nařízením vlády z důvodu pandemie zrušena.

Mezi herci anglického divadla byli studenti napříč nižším i vyšším gymnáziem. Studentů nižších ročníků v projektu každoročně přibývá. Do projektu bylo zapojeno 14 studentů.

K realizaci projektu finančně přispělo Statutární město Ostrava.

Statutární město Ostrava je prezentováno v souvislosti s tímto projektem na webových stránkách, ve výroční zprávě Gymnázia Olgy Havlové, Ostrava Poruba, příspěvková organizace, a při samotném uvádění hry před představením. Na představení jsou tradičně pozváni také zástupci Města Ostrava.

Hana Velkoborská

  • Publikováno: 18.12.2019

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba