gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

8. ročník soutěžní Ekokonference

Termín konání akce: 4.12.2017

V pondělí 4. 12. 2017 proběhl na naší škole již osmý ročník soutěžní Ekokonference. Letošní téma bylo věnováno Rekultivacím a změnám v krajině Moravskoslezského kraje způsobenými činností člověka.

Do poroty letošního ročníku přijala pozvání vedoucí Stanice mladých přírodovědců paní Mgr. Marie Kociánová, za Zoo Ostrava paní Mgr. Dana Škorňáková a paní Mgr. Adéla Jonáková, v porotě zasedl také uznávaný ornitolog pan Ing. Otakar Závalský a za Waldorfskou základní školu pan Mgr. Jiří Richter.

Porota hodnotila samotné provedení práce, projev a prezentování příspěvku a především vlastní přínos - tedy zkušenosti, nápady a způsoby řešení problematiky rekultivací ve vztahu k životnímu prostředí.

Mnozí si poprvé vyzkoušeli vysvětlit a obhájit své práce veřejně před porotou a týmy z jiných škol. Přesto se všichni zhostili nelehkého úkolu výborně, a proto bylo velmi obtížné vybrat vítěze a odměnit cenami tři nejlepší družstva.

Na prvním místě se umístil tým z Wichterlova gymnázia s prací na téma Černé skládky. Druhé místo obsadil tým z Gymnázia Olgy Havlové s prací na téma Zalesnění nevyužité plochy v Krásném Poli a na třetím místě se umístil tým ze ZŠ Klegova s prací na téma Příběh hrabůvského parčíku.

Žáci, kteří se umístili na prvních třech místech, odcházeli obohaceni nejen o nové zkušenosti, ale také o hodnotné ceny v podobě knižních poukázek. Všechny zúčastněné týmy získaly kromě nových zážitků také čestné uznání za účast v osmém ročníku soutěžní Ekokonference.

Děkujeme porotcům a všem zúčastněným a již se těšíme na následující ročník!

 

  • Publikováno: 14.12.2017

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba