gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

6. ročník soutěžní Ekokonference

Termín konání akce: 7.12.2015

V pondělí 7. 12. proběhl na naší škole již šestý ročník soutěžní Ekokonference pro naše studenty tercií a kvart a žáky 8. a 9. tříd základních škol. Letošní téma bylo věnováno Energiím a životnímu prostředí našeho regionu.

V porotě letošního ročníku zasedl uznávaný ornitolog pan Ing. Otakar Závalský, za Vysokou školu báňskou environmentalista a doktorand pan Ing. Jan Fryč, z Jubilejní Masarykovy základní školy paní Mgr. Markéta Kovářová, ze Základní školy Háj ve Slezsku pan Mgr. Tomáš Havlas a zástupce našeho Ekotýmu Valerie Friessová.

Porota hodnotila samotné provedení práce, projev a odprezentování příspěvku a především vlastní přínos, tedy zkušenosti, nápady a způsoby řešení problematiky získávání energií ve vztahu k životnímu prostředí.

Mnozí si poprvé v životě vyzkoušeli vysvětlit a obhájit své práce veřejně před porotou a týmy z jiných škol, ale všichni se úkolu zhostili výborně, a proto bylo velmi obtížné vybrat vítěze a odměnit cenami tři nejlepší družstva.

První místo obsadil tým z tercie B ve složení Beáta Polášková, Ema Ostřížková a Petr Poremski s prací na téma Energie aneb Víme, jak ji získat dnes a v budoucnu?

Na druhém místě se se stejným bodovým ziskem umístily dvě školy, Jubilejní Masarykova základní škola s prací na téma Solární energie a Základní škola a waldorfská základní škola Ostrava-Poruba s prací Plni energie. Třetí místo získal tým ze ZŠ generála Zdeňka Škarvady s prací Ovzduší v našem kraji.

Všichni soutěžící získali nové zkušenosti, obecenstvo nové informace a porota byla příjemně překvapena vysokou úrovní vlastních prací i jejich předvedením.

Martin Fluksa a Ivo Strachotta
 

  • Publikováno: 8.12.2015

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba