gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

6. mobilita projektu Erasmus + podruhé v Ostravě

Termín konání akce: 11.4.2016 - 15.4.2016

Ve dnech 11. 4. - 15. 4. 2016 proběhly poslední mobility dvouletého projektu Erasmus+ "Solidarity Without Frontiers".

Jedna se konala v tureckém Istanbulu za účasti slovenského týmu a zástupců učitelů z České republiky a Německa. Italský, katalánský a český tým se setkali v Ostravě.
 

Pro katalánský a italský tým jsme připravili pestrý program. Naši hosté se účastnili jazykových, hudebních a výtvarných workshopů, se svými zahraničními vrstevníky sdíleli své zkušenosti z projektové práce, absovovali poznávací výlet do Beskyd, několik exkurzí, prohlídku města komentovanou bezdomovcem apod.

V úterý 12. 4. 2016 byla v plánu videokonference, v jejímž rámci se měly skupiny v české republice a v Turecku sejít ve virtuálním prostředí. Spojení jsme navázali, ale objevily se technické problémy, a proto bylo nutné improvizovat a videokonferenci nahradit natočením videí s prezentacemi studentů z partnerských týmů. Bylo to velmi náročné, ale studenti vše zvládli výborně.
Ve čtvrtek jsme se zapojili do akce ADRY a v pátek jsme po exkurzi v záchranářské stanici navštívili chráněnou dílnu v centru města, bar Naproti.

Jednalo se o poslední mobility projektu Erasmus + „Solidarity without Frontiers“ tak, jak byly naplánovány na začátku projektu.

V posledních měsících nám zbývá dokončit projektové výstupy. Konkrétně se jedná o videodokument, který natáčíme ve spolupráci s Bránou, a brožuru poskládanou ze vzpomínek seniorů všech partnerských zemí. Materiál už máme připravený, zbývá ho jen zpracovat a dát výstupům závěrečnou podobu.

Mgr. Jolana Strýčková

 

  • Publikováno: 21.4.2016

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba