gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

5. ročník Ekokonference

Termín konání akce: 8.12.2014

V pondělí 8. 12. proběhl na naší škole již pátý ročník soutěžní Ekokonference pro naše studenty tercií a kvart a žáky 8. a 9. tříd základních škol. Letošní téma bylo Biodiverzita a životní prostředí našeho regionu s podtitulem předcházením vzniku odpadu k biologické rozmanitosti.

Úkolem žáků bylo ve 2 – 3 členných družstvech vypracovat a předvést prezentaci na dané téma. Pětičlenná porota složená z učitelů a odborníků v oblasti ochrany přírody hodnotila samotné provedení práce, projev a odprezentování příspěvku a především vlastní přínos, tedy zkušenosti, nápady a způsoby řešení ochrany životního prostředí.

Ekokonference se zúčastnilo celkem 10 družstev z Gymnázia Olgy Havlové a základních škol Moravskoslezského kraje. Mnozí si poprvé v životě vyzkoušeli vysvětlit a obhájit své práce veřejně před porotou a zbylými týmy, ale všichni se úkolu zhostili výborně a proto bylo velmi obtížné vybrat a odměnit cenami tři nejlepší družstva.

Všichni soutěžící získali nové zkušenosti, obecenstvo nové informace a porota byla příjemně překvapena vysokou úrovní vlastních prací i jejich předvedením.

  • Publikováno: 11.12.2014

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba