gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

3. výjezdní workshop projektu Comenius

Termín konání akce: 7.9.2012

7. září 2012 se skupinka studentů spolu s pedagogickým doprovodem vydala na Rejvíz. Cílem tohoto jednodenního výletu bylo označit místa, kam na jaře příštího roku instalujeme kvízové tabulky.

Proto jsme si domluvili schůzku s panem revírníkem Františkem Kališem, k němuž se přidal pan František Kučera, a daná místa jsme společně prošli, označili a tím splnili úkol. To ale nebylo vše. Cestou jsme se zastavili u pana Sotirise Joanidise, autora knihy o Rejvízu, který o této obci ví patrně vše. Požádali jsme ho o schůzku a vyprávění v době našeho dalšího comeniovského působení na Rejvízu a pan Joanidis nejenže souhlasil, ale dal nám také svou knihu (skutečně zajímavou). Všem našim průvodcům patří velký dík za jejich ochotu, vstřícnost a informace, které nám poskytli.

Tento den byl naplněn samými zajímavostmi. Naši kreativní studenti měli cestou na Koberštejn i zpět kupu výborných nápadů, jak a čím zpestřit tuto část naší „local path“. Aniž by to tušili, tak by jejich realizací splnili přání katalánské koordinátorky. Věříme, že se dílo zdaří.

Další výjezd bude víkendový 12.-14.10. 2012. A bude se nač těšit!

Jolana Strýčková a Lucie Pavelková
 

  • Publikováno: 10.9.2012

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba