gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

3. ročník soutěže k Mezinárodnímu dni lidských práv

Termín konání akce: 10.12.2013

Soutěž k Mezinárodnímu dni lidských práv na téma : KYBERŠIKANA

Výsledky soutěže:

Dne 10. prosince proběhl na naší škole 3. ročník soutěže k Mezinárodnímu dni lidských práv, do které se zapojili i žáci 9. tříd základních škol, což nás velice potěšilo.

Na našem gymnáziu probíhá soutěž pro žáky nižšího gymnázia řadu let, a proto jsme rádi, že se nám podařilo do této soutěže zapojit právě žáky základních škol. Učitelé základních škol, kteří přišli se svými studenty, potvrdili, že témata lidských práv je nutné studentům neustále připomínat a vést je k tomu, aby se sami naučili vyhledávat k těmto záležitostem informace. Navíc téma, které jsme letos zvolili, přišlo studentům velice aktuální a mnozí zmiňovali vlastní zkušenost s problematikou kyberšikany.

Studenti a žáci museli připravit na zadané téma multimediální prezentaci, u které tříčlenná komise (Andrea Kantorová, Pavla Sláčalová, Petr Hrabovský) hodnotila kreativitu a originalitu grafického zpracování, vlastní přínos v prezentaci, aktuálnost informací a v neposlední řadě schopnost prezentovat, tudíž mluvený projev.

Celkem se soutěže zúčastnily 3 základní školy - ZŠ Klegova, ZŠ Ostrčilova a ZŠ Hrabová – celkem 12 studentů a studenti tercií a kvart našeho gymnázia – celkem 14 studentů, kteří mohli navzájem poměřit své schopnosti.


Výsledky:
1. místo – Čížková Adriana, Škopková Veronika, ZŠ Ostrčilova
2. místo – Medvecká Klára, Vašnovská Karolína, Gymnázium Olgy Havlové
3. místo – Poláček Vojtěch, Stehlík Tomáš, ZŠ Ostrčilova

Vítězům gratulujeme, všem děkujeme za hojnou účast a budeme se těšit na příští ročník.

Andrea Kantorová
 

  • Publikováno: 12.12.2013

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba