gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

3. ročník Ekokonference

Termín konání akce: 3.12.2012

V pondělí 3. 12. 2012 uspořádala biologická sekce našeho gymnázia v pořadí již 3. ročník Studentské ekologické konference, která byla určena pro žáky 8. a 9. ročníků základních škol a pro odpovídající ročníky nižšího gymnázia.
 

Téma: Recykluji. Recykluješ? Recyklujeme!

Zúčastnila se družstva z těchto škol:
• Gymnázium Olgy Havlové (3 družstva)
• ZŠ a MŠ Ludgeřovice
• ZŠ Hlučín – Rovniny
• ZŠ Ostrava, Matiční
• ZŠ Porubská 831
• ZŠ Kosmonautů
Atmosféra během konference byla velmi příjemná, debatovalo se o recyklování v našich domácnostech, o tom jak recyklují lidé v ČR, jak se recykluje na světě a také o tom jaké by byly důsledky pro planetu bez recyklace. Žáci, kteří vystupovali se svou prezentací, působili sebejistě, dokázali odpovídat na dotazy a své práce měli velice dobře připravené.

První místo získali Jana Dreiseitelová, Michaela Horňáková a Jakub Lípa z IV. A, druhé místo tým ZŠ Matiční a třetí místo tým ZŠ Ludgeřovice. Za své umístění na prvních třech místech si žáci odnesli hodnotné ceny v podobě dárkových poukazů do knihkupectví, drobné upomínkové předměty a pamětní listy.

Děkujeme porotcům, hostům, učitelům základních škol a jejich žákům. A samozřejmě i našim studentům, kteří se této konference zúčastnili, a to hlavně za jejich výkony, které byly na vysoké úrovni.

Těšíme se na další ročník!

Za biologickou sekci: Jarmila Kučerová, Milena Lajdolfová, Ivo Strachotta, Milan Glabazňa a Martin Fluksa

 

  • Publikováno: 14.12.2012

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba