gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

3. místo v mezinárodní soutěži N-Trophy!

Termín konání akce: 6.3.2015 - 8.3.2015

Ve dnech od 6. do 8. března se v Brně konalo ústřední finále 5. ročníku mezinárodní soutěže N-Trophy, kam se probojoval i náš tříčlenný tým s názvem ATPáci ve složení Monika Mikolajková, Tomáš Deingruber a David Mikolajek.

Abychom se mohli zúčastnit finále, bylo nutné za pouhý týden vyřešit úlohy kvalifikačního kola z oblasti biologie, chemie, fyziky a také logiky. Jednalo se o zapeklité úkoly, které nám daly pořádně zabrat, avšak nakonec jsme je úspěšně zvládli.

Brněnské finále trvalo tři dny, přičemž se soutěžilo jen během prvních dvou a poslední den proběhlo vyhlášení výsledků. První den po příjezdu a po společné večeři nás komise zkoušela z umění rétoriky. Další den jsme byli uneseni Fantomasovými muži na Masarykovu univerzitu, kde již bylo nutné prokázat naše znalosti ze všech oborů.

Museli jsme vyřešit úlohy a své výsledky následně prezentovat před komisí, která nás bodovala. Kromě bodů za vyřešení úkolů jednotlivých oborů bylo také možné získat body za bonusové aktivity. Tým ATPáci se umístil na krásném 3. místě.

Kromě ocenění i spousty zážitků jsem si z Brna přivezli i mnoho nově nabytých vědomostí.

Monika Mikolajková, septima A
 

  • Publikováno: 8.4.2015

Fotografie

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba