gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

26. ročník Ekologické olympiády

Termín konání akce: 28.4.2021

Ve středu 28. dubna se dva týmy z naší školy zúčastnily již 26. ročníku Ekologické olympiády, který se letos zabýval velmi aktuálním tématem sucha a klimatických změn. Formou letošního ročníku byl online test a „poznávačka“, kterou následovala tzv. malá maturita. Pro náležitou přípravu si měly týmy zhlédnout sérii online seminářů zaměřených právě na téma globálního oteplování a jeho dopadů na lidstvo i na přírodu.

Samotná olympiáda byla zahájena v 9 hodin na zoomu a skončila vyhlášením v odpoledních hodinách. Jelikož jsme všechny přípravné semináře zhlédly a dělaly jsme si poznámky, testy se nám vydařily. Ke konci jsme prošly již zmíněnou „malou maturitou“, kdy každý tým dostal přiřazené téma, na které měl 15 minut střídavě debatovat a obhajovat své názory. I v této části si naše týmy vedly velmi dobře.
Letošní příprava se vyplatila, oba týmy se v krajském kole umístily na velmi pěkných místech – tým 7.A (ve složení Gabriely Jochcové, Zuzany Mičulkové a mě) se umístil na 2. místě a tým 6.A (ve složení Heleny Michálkové, Anety Sikorové a Lucie Laryšové) na 5. místě.

Za tým 7.A Veronika Prokopová

  • Publikováno: 7.5.2021

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba