gyohavl.cz  en.gyohavl.cz  
Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-PorubaFAKULTNÍ ŠKOLA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY, PŘIDRUŽENÁ ŠKOLA UNESCO

1. místo na Studentské vědecké konferenci v oboru chemie

Termín konání akce: 12.5.2015

Naše studentky se umístily na prvním místě na Studentské vědecké konferenci Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity, konané pod záštitou děkana PřF OU doc. RNDr. Jana Hradeckého, Ph.D., která se letos uskutečnila 12. května.

Kateřina a Lenka Waloszkovy představily své zajímavé práce v sekci Chemie a příbuzné obory v kategorii Věda je zábava, která je určena pro studenty bakalářského studia a studenty středních škol. V kategorii věda je zábava zaznělo celkem 7 příspěvků, kdy 4 prezentující byli ze dvou vysokých škol v ČR (Univerzita Pardubice a OU v Ostravě), příspěvek studenta střední školy a našich studentek konajících svou vědeckou činnost v rámci Otevřené vědy na AV ČR.

Na 1. místě se umístila Lenka Waloszková s prací Vývoj nanovlákenných nosičů na báze polykaprolaktonu pro regeneraci chrupavky. Lenka zvítězila také v soutěži O přírodovědecké vejce, jejímž vyhlašovatelem byl doc. Kalina. Mezi nejzajímavější příspěvky, které porotu nejvíce zaujaly, patřila také práce Kateřiny Waloszkové na téma: Vliv bioaktivních látek na proliferaci a viabilitu melanocytů na nanovlákenných nosičích.

Za dlouhodobé úsilí, které odborným pracím věnovaly a vzornou reprezentaci, si zaslouží hluboké uznání. Zároveň děkujeme za možnost odborné stáže a spolupráci Otevřené vědě a AV ČR a studentkám přejeme mnoho dalších vědeckých úspěchů.

Mgr. Martin Fluksa

Vývoj nanovlákenných nosičů na báze polykaprolaktonu pro regeneraci chrupavky 

Vliv bioaktivních látek na proliferaci a viabilitu melanocytů na nanovlákenných nosičích 

  • Publikováno: 1.6.2015

Naše gymnázium

Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba
Adresa: Marie Majerové 1691
708 00 Ostrava-Poruba